בניית אתרים נגישים

חברת UCO מצטרפת אל סטנדרט בינלאומי ומציעה שירותים ייחודיים עבור בניית אתרים נגישים. צוות המפתחים של החברה מקפיד על בניית אתרים נגישים לפי תקן 5568 ורמת נגישות AAA. על פי חוק השוויון לאנשים עם מוגבלות, אלו תווי התקן היחידים המאושרים לאתרי אינטרנט המציגים תוכן בישראל.

מלבד אפיון של אתרים חדשים וליווי הלקוח מהצעד הראשון, חברת UCO  עוסקת בשירות התאמת אתר קיים לתגני נגישות. נציגי החברה ישמחו לעמוד לרשותכם על מנת להפוך את האתר הקיים לאתר נגיש מבלי לפגוע בכמות הגולשים, בחווית התוכן או בגישה הרגילה אל האתר.

שירות נוסף של חברת UCO מציע כתיבת דוח בעיות נגישות באתר לפי רמת הנגישות הנדרשת. על פי החוק, יש קטגוריות שונות של רמות נגישות. קטגוריות אלו נקבעות על פי אופי האתר, קהל היעד, סוג התוכן וסוג השירות או המוצר שהוא מציע. בחברת UCO מעסיקים צוותי מומחים אשר מבצעים זיהוי מדויק של בעיות הנגישות הקיימות ואף משווים אל רמת הנגישות אותה מבקש החוק.

...Loading...
מה זה אתר נגיש?

נגישות של אתר נמדדת על פי האופן בו אנשים עם לקויות יכולים להשתמש בו. ישנו טווח רחב של לקויות אשר עשויות להשפיע על הנגישות, כגון לקות ראייה, לקות שמיעה, לקות תנועה או לקות למידה. הנגישות של אתר אינטרנט היא תת-נושא בשמישותו: הערכת המידה בה אנשים עם מגוון תכונות יכולים להשתמש בו לצורך קבלת מידע או ביצוע כל פעולה אחרת. המטרה היא ליצור מצב בו אתרי אינטרנט יהיו נגישים עבור בעלי לקויות בדיוק כפי שהם נגישים עבור משתמשים רגילים המשתייכים אל קהל היעד.

מבחינה טכנית, נגישות של אתר אינטרנט באה לידי ביטוי בעיצוב אוניברסלי. ככל שהאתר יותר שמיש ונגיש, כך הוא זמין עבור מספר רב יותר של גולשים. הם יכולים לקרוא את התמלילים והתוכן המופיעים בו, לקבל את המסרים המועברים דרך התמונות, הדיאגרמות וקטעי הוידאו ולעיתים גם לשלוח מידע על מסרים, רכישות וכדומה. מעבר לכך, אתר נגיש יכול להוות פיתרון עבור סוגים אחרים של מתן שירות מקביל. כך לדוגמא מצליחים אתרים נגישים להוות אלטרנטיבה עבור לקוחות המתקשים לגשת לחנות פיזית או לאסוף אינפורמציה בטלפון.

למה צריך אתר נגיש?

יש שני היבטים אשר עונים על השאלה למה צריך אתר נגיש. בהיבט החוקי, תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג-2013 קובעות בצורה חד משמעית כי יש צורך בביצוע התאמות נגישות של אתרי אינטרנט. בעל אתר או כל חייב אחר בביצוע התאמות נגישות לציבור יבצע על פי החוק כל התאמה סבירה, של נוהל, הליך או נוהג בשירות, לרבות שינוי או הוספה שמטרתם ברורה: לאפשר מתן שירות לאנשים עם מוגבלות, לקבוע תנאים אשר יבטיחו מתן שירות לאנשים עם מוגבלות באופן שוויוני ולאפשר לאנשים עם מוגבלות נגישות לשירות לרבות על ידי קביעת הליכים פשוטים ובהירים.

בהיבט המעשי, החוק נאכף על בעלי אתרים על ידי הטלת קנס בגובה 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. יוזמי החוק מבינים את מורכבותו של תהליך התאמת אתרי אינטרנט לכללי הנגישות, אולם ההיערכות לקראת המצב החדש מתחילה באופן מיידי.

לסיכום, כל בעל אתר אינטרנט בישראל צריך אתר נגיש. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע בנושא ולבקש לכל הפחות דוח בעיות נגישות באתר לפי רמת הנגישות הנדרשת.